Rosh Pinna Community Center

architectural competition

Nestled amidst the rolling hills and picturesque landscapes of California's countryside, this converted barn retreat stands as a testament to the seamless integration of contemporary design with rural charm. Originally a traditional barn structure, the residence has been thoughtfully renovated to embrace modern comforts while preserving its rustic character and natural surroundings. The exterior of the barn retreat is defined by its long stone walls, which evoke a sense of solidity and permanence while harmonizing with the earthy tones of the landscape. The use of locally sourced stone reflects a commitment to sustainability and a deep connection to the region's geological heritage. As sunlight dances across the textured surface of the walls, shadows playfully accentuate the rugged beauty of the stonework, creating a dynamic interplay of light and shadow. Atop the barn retreat, a lush green roof emerges as a verdant oasis, blending seamlessly with the surrounding terrain and providing a habitat for native flora and fauna. The green roof not only enhances the visual appeal of the residence but also serves as a natural insulator, regulating temperature and reducing energy consumption. Its undulating contours mimic the natural contours of the landscape, creating a sense of organic unity between the built environment and the natural world. Stepping inside the barn retreat, residents are greeted by a warm and inviting atmosphere, where modern amenities coexist harmoniously with rustic elements. The interior spaces are characterized by soaring ceilings, exposed wooden beams, and expansive windows that frame panoramic views of the countryside. Natural materials such as wood, stone, and metal are used throughout, infusing the space with a sense of authenticity and warmth.

CLIENT

PRIVATE

AREA

180 SQM

YEAR

2022